recepten

Recept: cupcakes 12 per.

bijnodigheden:

Bakmix

voor het beslag:

1 ei (klasse M)

100 ml zonnebloemolie

100 ml halfvolle melk

voor de crème

200 ml koude room

100 ml halfvolle melk

 

bereiding

1. Deeg bereiden

bakmix, ei, zonnebloemolie en melk in een mixkom doen en met een elektrische handmixer (gardes) eerst kort op de laagste stand vermengen en vervolgens op de hoogste stand in ca. 2 minuten romig kloppen.

2.bakken

12 bakvormpjes op een bakplaat zetten. het beslag met behulp van 2 eetlepels gelijkmatig over de vormpjes verdelen. De cakes midden in een voorverwarmde oven bakken. Voordat u de cakes uit de oven haalt met een houten prikker controleren of ze gaar zijn. Na het bakken de cakes op een taartrooster laten afkoelen.

3.crème bereiden

200 ml koude room en 100 ml koude melk en een hoge, smalle mixkom doen. Crèmepoeder toevoegen en met een elektrische handmixer (gardes) op de laagste stand kort door elkaar roeren. Vervolgens 1 minuut lang op de hoogste stand opkloppen, tot een luchtige crème ca. 5 minuten laten rusten, tot deze iets steviger is geworden. de crème met behulp Van 2 theelepels of een spuitzak over de 12 cakes verdelen. garneren met de chocoladestukjes. Tot het serveren in de koelkast bewaren.

 

Elektrische oven: ca. 160 graden celcius

Heteluchtoven: ca. 150 graden celcius

Baktijd: ca. 25 minuten